Vinos de Potrero Potrero Malbec
12,75 Incl. btw
Vinos de Potrero Potrero Reserva Malbec
14,70 Incl. btw
Vinos de Potrero Gran Potrero Malbec
22,50 Incl. btw
Vinos de Potrero Potrero Chardonnay
12,75 Incl. btw
Vinos de Potrero
De Argentijnse profvoetballer Nicolás Burdisso en zijn echtgenote Belén Soler Valle, kregen hun voorliefde voor wijn in Italië waar Nicolás, nu technisch directeur van Fiorentina, voorheen voetbalde bij topclubs als AS Roma, Inter, Genoa en Torino.
Hun ultieme droom was om ooit in Argentinië eigen wijngaarden te bezitten met als ambitie hier wijnen te gaan produceren die zich kunnen meten met de beste wijnen in de wereld.
Hun avontuur begon als experiment in 2008 met de aanschaf van 4 aangrenzende wijngaarden in Gualtallery een kleine maar zeer prestigieuze wijnregio gelegen aan de voet van de 6570 meter hoge Tupungato vulkaan in de Uco Valley (Mendoza), met een unieke terroir die, zo wisten zij, de basis is voor alle grote wijnen.
Terroir is als een Potrero:
Een Potrero in Argentinië is een geïmproviseerd voetbalveld, waar jonge voetballers elkaar uitdagen, stimuleren en vaardigheden opdoen. Op straat, met minimale middelen, groeien de jonge ambitieuze pingelaars op tot voetballers van wereldklasse.
Om een wijn van topklasse te maken heeft de wijnstok een terroir nodig dat zijn potentieel ten volle uitdaagt. In Argentinië komen beide begrippen, Terroir en Potrero, samen. Wie uitblinkt in een voetbalspel op een dor of modderig landschap vol oneffenheden, zal het onderscheid maken in de beste stadions ter wereld. De wijnstok die het contrast van de ruwe koude nacht en de brandende zon overdag doorstaat met een gebrek aan vocht in het Andesgebergte zal uitmuntende druiven voortbrengen.
Gualtallary:
De wijngaarden liggen op een extreme hoogte van 1350 meter boven de zeespiegel. De grote hoogte brengt meer zonlicht en UV-bloodstelling met zich mee waardoor de druiven meer tannine in de schil produceren met intensere kleuren en een betere houdbaarheid. Er is tevens een groot contrast tussen dag en nacht temperatuur die niet alleen de rijpingstijd verlengt maar tevens zorgt dat de druiven hun zuurgraad behouden. Gualtallary bezit tevens een karakteristieke bodem die bestaat uit arme steenachtige alluviale bodem, zanderige leem met veel kalksteen. Deze samenstelling is extreem vocht doorlatend waardoor het toch al beperkte water de wijnstok dwingt diep te wortelen en zeer geconcentreerde druiven oplevert. Het kalksteen geeft de wijnen bovendien een kenmerkende mineraliteit. De Malbec, bijna synoniem voor Argentijnse wijn, komt hier tot ongekende rijkdom, maar ook Cabernet Franc, Pinot Noir en Chardonnay voelen zich hier uitermate goed thuis.
De eerste wijnen werden geproduceerd in 2012. Met moderne apparatuur en bijgestaan door een team van bevriende wijnprofessionals produceren ze inmiddels wijnen die de kwaliteitsnormen die ze voor ogen hadden overtreffen. De internationale wijnpers schrijft lovende recensies en dit is nog maar het begin.
De druiven van de rode wijnen vooraf koel ingeweekt voor een maximale extractie en vervolgens met inheemse gisten vergist in moderne betonnen eivormige vaten (concrete egg's). Voor de houtrijping wordt gebruik gemaakt van Frans eiken barriques, voor de top cuvees deels nieuw eiken.